המרווה המרושתת יציבה בטמפרטורת החדר למעלה משנתיים וחצי, וזאת ללא תוספת חומרים מייצבים או משמרים. זוהי תכונה ייחודית נדירה לשמן המרווה המרושתת.
כמוסה אחת של שמן זרעי מרווה מרושתת מכילה כ-500 מיליגרם של אומגה 3, אשר מומרים בגוף בצורה מיטבית לחומצות השומן הארוכות EPA ו DHA.
כל ארבע הנגזרות של ויטמין E נמצאות בשמן המרווה המרושתת בצורתן הטבעית. שמן המרווה המרושתת הוא בין החומרים הבודדים בטבע אשר מציג תכונה זו.
שמן המרווה המרושתת אידיאלי לטבעונים שמעדיפים לצרוך אומגה 3 ממקור צמחי ולא מהדגה. לשמן המרווה המרושתת טעם צמחי עדין.
שמן המרווה המרושתת מכיל כ-25% אומגה 9. אומגה 9 היא חומצת שומן בעלת יתרונות תזונתיים רבים, ונמצאת ברמה גבוהה בשמנים מובחרים.
יחס האומגה 3 לאומגה 6 במרווה המרושתת עומד על 1:4 לטובת האומגה 3. זהו יחס יוצא דופן למקורות צמחיים של אומגה 3.
נוכחות של פיטוסטרולים נדירים במיוחד מסוג Campestanol, Stigmasterol D-7 .Campesterol, D-5 and 23-Stigmastadienol.
פוליפנולים הם חומרים המסווגים כחומר בעל תכונות נוגדות חימצון, וכחומרים תומכים בהפחתת סטרס חימצוני לגוף.
שמן זרעי המרווה המרושתת הוא בעצם נוסחה מושלמת של אומגה 3, המציגה אוסף נדיר של איכויות המתקיימות רק בשמן המרווה המרושתת. השמן מכיל 50% אומגה 3 צמחית ALA ויחס מאוזן של אומגה 3 אומגה 6 ואומגה 9 השמן נקי ממתכות כבדות, דיוקסינים, PCB ושאר מזהמים, אשר מזהמים את האוקיינוסים ואוכלוסיית הדגה.
מדוע המרווה המרושתת כל כך אפקטיבית
זן המרווה המרושתת שפותח מכיל מגוון רחב של חומרים טבעיים כגון אנטיאוקסידנטים, פוליפנולים, סטרולים ואחרים המרכיבים יחדיו את הנוסחה הטבעית והנדירה של שמן זרעי המרווה המרושתת המקורי. בשל כך שמן זרעי המרווה המרושתת הוא יציב להפליא והינו המוצר הראשון בעולם שאינו נצרך להוספה של חומרים מייצבים.
כל מקור טבעי לאומגה 3 עם נוכחות גבוהה של חומצת שומן מסוג אומגה 3 מתמודד עם הבעיה שאותן חומצות שומן מתחמצנות בקלות והופכות למקור לרדיקלים חופשיים (Free Radicals) אשר נוצרים בגוף האדם כתוצרים של פעילות החמצון. רדיקלים חופשיים הם חומרים שאינם מטיבים עם בריאות האדם ומחקרים רבים קושרים את נוכחותם עם מחלות שונות בינהם מחלות של כשל חיסוני, מחלות אוטו אימוניות, והזדקנות מואצת של הגוף.
הדרך של הגוף לנטרל את הרדיקלים החופשיים כדי למנוע את נזקיהם היא בעזרתם של נוגדי חמצון שהם חומרים אשר יכולים “לנדב” בקלות יחסית את האלקטרונים החסרים לרדיקלים החופשיים, מבלי שהם עצמם יהפכו לרדיקלים חופשיים.
ORAC הינו תקן בינלאומי ( Oxygen Radical Absorbance Capacity)
שבוחן את היכולת של חומר להפחית לחץ חמצוני בתאים, להלן מספר דוגמאות להמחשה עבור מדד ORAC כללי:
באומגה 3 משמני דגים – הנתונים כבר פחותים במקרה הטוב ושליליים במקרה הרע בהתאם לסוג הדג ותהליך הייצור.
אחד היתרונות הבולטים ללא תחרות של שמן זרעי המרווה המרושתת העשיר באומגה 3 הוא היציבות המדהימה שלו אל מול שמני הדגים והאצות, לאחר סחיטת השמן הוא נארז בבקבוקים או בכמוסות ללא תוספת חומרים משמרים בדומה לשמני דגים או פשתן, נשאלת השאלה מדוע שמן המרווה המרושתת יציב בצורה משמעותית כל כך? בבדיקות מעבדה שנערכנו לאחרונה החלטנו לבדוק גם את מדד ה ORAC של שמני המרווה המרושתת והתוצאות היו לא פחות ממדהימות !
שמן המרווה המרושתת הראה מדד ORAC יוצא דופן של 36,000 !
מדד זה מסביר חלקית מדוע שמן המרווה המרושתת יציב כל כך ביחס למוצרים אחרים שמכילים אומגה 3 :
שמן צ׳יאה – ערך של 962
דג סלמון טרי – ערך של 30
זרעי פשתן – ערך של 800