השוואה שמן דגים

השוואה מפורטת ומעמיקה בין שמן מרווה מרושתת ושמן דגים.

כמה EPA ו DHA

כמה EPA ו DHA יש במרווה מרושתת, מהו אחוז ההמרה האמיתי.

אומגה 3 וקצב הלב

הקשר בין שמן דגים והפרעות בקצב הלב, אסופה של מחקרים בנושא.

מחקר קרוהן קוליטיס

מחקר פרה קליני שחקר את הקשר במצבים של קרוהן וקוליטיס.

מחקר שומנים בדם

מחקר קליני שבוצע על המרווה המרושתת בהקשר של שומנים בדם.

מידע קשב וריכוז

מידע ומינונים בהקשר של קשב וריכוז. בצרוף מתכונים טעימים.

פורטל מומחים

חברת נייטשרסייג, והחוקרים המלווים אותה, פועלים במשך למעלה מעשור בחזית המחקר המדעי בתחום האומגה-3 בכלל והמחקר של המרווה המרושתת בפרט. כלל המידע המקצועי שנאסף במהלך השנים מרוכז כאן, בפורטל המידע המקצועי, וממוין לפי קטגוריות. חלק גדול מהמחקרים המפורסמים בפורטל זה הם יוצאי דופן, חדשניים ומציגים מידע מרתק ועדכני בתחום האומגה-3. אתם מוזמנים לקרוא, לצפות ולהתעדכן במידע הרלוונטי ביותר בתחום, ולפנות אלינו בכל שאלה.

הקשר בין אומגה 3 ממקור דגי להפרעות בקצב הלב

תאור המחקרים שבדקו את הקשר בין צריכה של שמן דגים והפרעות בקצב הלב

בעקבות פניות של לקוחות רבים בשאלות לגבי הקשר בין צריכה של אומגה 3 ממקור דגי להפרעות בקצב הלב מסוג פרפור פרוזדורים/עליות ( Atrial Fibrillation). נקדים ונאמר, תופעה זו שפורסמה לאחרונה לאחר מחקר מקיף שנעשה בנושא אינה מקושרת לשמן המרווה המרושתת וזאת בשל העובדה שהוא מיוצר ממקור טבעוני צמחי, טהור לחלוטין ללא קשר לאומגה 3 ממקור דגי שאליו שויכה התופעה. יתרה מזאת שמן המרווה המרושתת הוא חלופה אמיתית ומעולה לצריכה בטוחה של אומגה 3 לכל קבוצות הגיל.
ב 6.10.21 פורסם מאמר בכתב העת הנחשב journal Circulation, על מחקר שבדק קשר בין אומגה 3 ממקור דגי להפרעות קצב לב החוקרים רצו לברר לעומק את הקשר בין צריכה של אומגה 3 ממקור דגי והפרעת קצב לב עלייתית בשם Atrial fibrillation (פרפור עליות/פרוזדורים).
החוקרים סקרו למעלה מ 4000 מאמרים ומחקרים בנושא ובחרו להתמקד ב 7 מחקרים קליניים שבוצעו על יותר מ 81,000 משתתפים עם דגש על הקשר בין צריכה של כמות שעולה על 1 גרם שמן דגים ביום והופעה של הפרעת קצב.
מסקנות החוקרים היו שיש קשר ישיר בין צריכה במינון גבוה של אומגה 3 ממקור של שמן דגים להופעה של הפרעת קצב עלייתית מסוג Atrial fibrillation. הסיכוי להופעה של הפרעה שכזו אצל צרכני אומגה 3 ממקור של שמן דגים היה גבוה ב 25% מהאוכלוסיה הרגילה שנבדקה.

האתגרים בצריכה של אומגה 3 ממקור דגי

אומגה 3 היא קבוצה של חומצות שומן חיוניות שהגוף חייב לצרוך לשם תפקוד תקין של מערכות בו אבל אינו יכול להפיק אותן בעצמו, כלומר אדם המעוניין לצרוך אומגה 3 צריך להיעזר בתזונה שמורכבת ממקורות שמכילים אומגה 3 ( דגים, פירות ים, כבדי כלבי ים, קריל, אגוזי מלך, עלים ירוקים, מרווה מרושתת ועוד).
לאורך השנים הציבור בעיקר נחשף למקורות אומגה 3 שמופקים מהדגה, אבל מחקרים רבים הראו שיש אתגרים רבים בצריכה של אומגה 3 ממקור דגי:
1. טעם וריח לא טובים.
2. התחמצנות מהירה של שמן דגים שגורמת למוצר להתקלקל טרם זמנו.
3. נוכחות של מתכות כבדות כגון כספית, עופרת ו PCB בשמני דגים.
4. שמן דגים הוא אלרגן לחלק מהאוכלוסייה.
5. מחקרים רבים שהראו שצריכה של שמן דגים במינונים גבוהים משויכת לאתגרים בריאותיים רבים ( הפרעות בקצב הלב, בעיות הקשורות לממאירות של בלוטת הערמונית, סכנה לנוטלי נוגדי קרישה כגון קומדין, העלאה הערכים של הכלוסטרול הרע ה LDL). למידע נוסף על ההבדלים בין שמן דגים לשמן מרווה מרושתת לחץ כאן.

High-Dose Omega-3s Tied to Higher Risk for Atrial Fibrillation
https://www.medscape.com/viewarticle/960606?src=soc_fb_share&fbclid=IwAR0-FpzDwneW32OgjjxBbITSZ0-ASgLIMZ69yL82W_v3301kQLeBXOip7fs
Effect of n-3 fatty acids in glycemic and lipid profiles, oxidative stress and total antioxidant capacity in patients with the metabolic syndrome. (Intake of fish oil resulted in increased LDL levels and insulin resistance, were observed). Arq Bras Endocrinol Metabol. 2010; 54(5):463. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20694407
M. Kestin, P. Clifton, G. B. Belling, and P. J. Nestel, “n-3 fatty acids of marine origin lower systolic blood pressure and triglycerides but raise LDL cholesterol compared with n-3 and n-6 fatty acids from plants,” American Journal of Clinical Nutrition, vol. 51, no. 6, pp. 1028–1034, 1990. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1971991
Plasma Phospholipid Fatty Acids and Prostate Cancer Risk in the SELECT Trial. Allan S. Brett, MD reviewing Brasky TM et al. J Natl Cancer Inst 2013 Aug 7.
https://jnci.oxfordjournals.org/content/105/15/1132.short
https://www.nydailynews.com/life-style/health/evidence-prostate-cancer-omega 3-link-article-1.1395853

הפניות למחקרים